CE ANUME CAUŢI?

CE ANUME CAUŢI?

La ce se referă întrebarea ta?
Aceste întrebări revin frecvent. Este foarte posibil să găseşti mai jos răspunsul căutat.

 • GENERAL

  1. De ce ingredientele produselor sunt în engleză?

   Lista de ingrediente oferă persoanelor alergice posibilitatea de a verifica dacă produsul respectiv conţine substanţe pe care nu le tolerează înainte de a-l cumpăra. Acest lucru este posibil utilizând aceleaşi denumiri în toate ţările europene.

   În acest scop, o comisie internaţională a alcătuit un nomenclator (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients - Nomenclatorul Internaţional al Ingredientelor Cosmetice) pe care toţi producătorii sunt obligaţi să îl utilizeze. Dacă ai întrebări legate de un ingredient anume, te rugăm să ne contactezi direct şi îţi vom oferi informaţii suplimentare.

  2. Cum se testează toleranţa produselor NIVEA MEN?

   Înainte de a fi lansate pe piaţă, produsele noastre sunt supuse unor teste stricte privind toleranţa la nivelul pielii. Aceste teste se realizează atât de departamentul nostru de cercetare, cât şi de alte institute de cercetare independente. Cu toate acestea, nu se pot exclude complet unele reacţii de respingere cauzate de sensibilitatea prea ridicată a unui utilizator faţă de unul dintre ingrediente.

  3. Produse fără alcool - se poate ca un produs fără alcool să conţină totuşi ca şi ingredient alcool cetilic?

   În chimie există un grup de substanţe cunoscut sub denumirea generică de "alcool". Acestea variază de la starea lichidă la cea solidă şi au proprietăţi diferite. Când în descrierea unui produs apare menţiunea "fără alcool", aceasta se referă la alcoolul etilic, cel care se foloseşte şi în băuturile alcoolice.

   În produsele cosmetice, alcoolul etilic are un efect de împrospătare şi revigorare. În lista de ingrediente de pe ambalajul produsului, acesta este marcat drept "alcool" sau "alcool denat." Alcoolurile alifatice (ex. cetearil sau lanolină) sunt substanţe solide. Acestea se folosesc, de exemplu, ca agenţi emulsifianţi cu efect nutritiv, care oferă unui produs consistenţa dorită.

  4. Cât de mare este conţinutul de apă din creme/loţiuni?

   Continutul de apă al tuturor emulsiilor de pe piaţă, indiferent de producător, variază între 70-90%. Cele mai recente studii ştiinţifice au demonstrat că efectul hidratant reduce riscul de iritaţii pentru pielea sensibilă.

   Conţinutul de apă al cremei NIVEA Creme este ce circa 70%. Aceasta este o emulsie de tip apă-în-ulei şi este apreciată de zeci de ani pentru excelentele sale calităţi nutritive şi toleranţa la nivelul pielii.

 • BĂRBIERIT

  1. Care este mai indicat: bărbieritul uscat sau cel umed?

   Depinde de starea tenului şi de obişnuinţă (de exemplu, bărbieritul uscat este recomandat persoanelor cu acnee cronică). Avantajul celui umed este un bărbierit mai fin, al celui uscat viteza şi comoditatea. În ambele cazuri, trebuie să îţi ajuţi tenul să se regenereze rapid după bărbierit printr-un produs după ras adecvat, cum ar fi un aftershave îmbogăţit cu elemente hidratante şi vitamine.

   Atât pentru bărbieritul uscat îţi recomandăm un aparat electric de bărbierit Philips, utilizat împreună cu expertiza NIVEA MEN în îngrijirea pielii.

  2. Şi dacă mă tai în timpul bărbieritului?

   În majoritatea cazurilor, apa rece este suficientă pentru a opri sângerarea tăieturilor de mici dimensiuni. Pentru sângerări mai abundente, foloseşte un creion hemostatic disponibil în farmacii.

  3. Pielea mea este aproape mereu iritată şi cu pete roşii după bărbierit. Din ce cauză?

   Acest lucru poate fi cauzat de mai mulţi factori:
   Te bărbiereşti în direcţia opusă creşterii părului?
   Apeşi prea tare cu lama?
   Foloseşti produse de bărbierit cu miros puternic, care conţin alcool?
   Îţi ştergi faţa cu prosopul după bărbierit în loc să tamponezi uşor?
   Foloseşti un aparat de ras electric, care smulge firele de barbă?

   Consultă un medic dermatolog dacă problemele persistă.

  4. Deseori îmi apar fire de păr care cresc sub piele. Cărui fapt se datorează şi cum pot evita acest lucru?

   De multe ori, firele de păr de pe faţă care cresc sub piele se datorează bărbieritului incorect.

   Prima regulă pentru bărbieritul umed este să nu te bărbiereşti în direcţia opusă creşterii firului de păr. Dacă te razi în toate direcţiile, firul de păr este smuls, iar pielea este supusă unui stres suplimentar şi pot să apară inflamaţii. Pielea groasă poate îngreuna creşterea firului de păr către exterior - acesta nu străpunge pielea şi poate creşte sub piele.

   Sfat: Exfolierea regulată îndepărtează celulele de piele moartă. În plus, dacă ai un ten cu probleme, pot să fie afectaţi şi foliculii firului de păr şi direcţia în care creşte acesta, ceea ce poate determina creşterea în interior. Acest tip de păr poate fi îndepărtat folosind cu multă grijă o pensetă, şi numai în situaţiile în care nu observi un cerculeţ rosu format deja în jurul firului. În acest caz, apelează la un dermatolog.

  5. Care este diferenţa între geluri, spume şi creme de ras?

   Alegerea unui produs de ras e o problemă de preferinţe personale.

   Avantajul unei spume de ras este că poate fi utilizată repede, imediat după scoaterea din recipient.

   Gelul de ras se aplică mai întâi în palmă, fără a agita în prealabil recipientul. Frecându-se între palme sau degete, se obţine o cantitate mare de spumă dintr-una mică de gel.

   Crema de ras este varianta clasică, dar necesită un pămătuf. Acesta se umezeşte şi se foloseşte cu mişcări circulare, până se obţine o spumă consistentă.

 • AFTERSHAVE

  1. Exista şi aftershave-uri NIVEA MEN fără alcool?

   Sigur că da! Gama NIVEA MEN Sensitive se adresează în special persoanelor cu tenul sensibil (ambalaj alb).

  2. Pot să renunţ la aftershave?

   Dacă este necesar, da, dar un aftershave vine în completarea unui bărbierit de calitate. Bărbieritul zilnic exercită un stres suplimentar asupra feţei, dar acest lucru poate fi contra-balansat prin utilizarea unui aftershave adecvat.

   Aftershave-urile NIVEA MEN refac rezerva de lipide a pielii, o îngrijesc şi o lasă mai hidratată după bărbierit, iar vitaminele şi provitaminele protejează pielea şi sprijină procesul de regenerare.

  3. Am pielea sensibilă şi mă ustură daca folosesc un aftershave. Ce altceva pot utiliza?

   Arsurile sunt cel mai probabil cauzate de conţinutul ridicat de alcool şi parfum din produsul pe care îl foloseşti. Încearcă să foloseşti un produs fără parfum şi fără alcool, care este delicat cu pielea ta.

  4. Folosesc un aftershave. Este normal să am usturimi după fiecare utilizare?

   Sigur că nu e normal. Senzaţia de usturime se datorează alcoolului conţinut de majoritatea acestor produse. Întrucât cel mai important lucru după bărbierit este îngrijirea pielii, este indicat să foloseşti produse care conţin cât mai puţin alcool sau chiar deloc. Acestea nu provoacă arsuri şi asigură o îngrjire optimă a pielii.

 • ÎNGRIJIREA FEŢEI

  1. De ce trebuie să folosesc produse masculine speciale pentru îngrijirea feţei?

   Pielea unui bărbat diferă mult de cea a unei femei - este cu până la 30% mai  groasă şi conţine o reţea mai deasă de ţesut gras, numită subcutis. De asemenea, are proprietăţi mai bune de retenţie a apei, care o fac să aibă un aspect mai ferm şi mai îngrijit decât cea feminină. Nu prezintă aceeaşi tendinţă de deshidratare şi este astfel mai puţin  predispusă la apariţia ridurilor.

   Pielea bărbaţilor are un conţinut mai ridicat de grăsime, de aceea persoanele mai tinere sunt mai predispuse la apariţia punctelor negre şi a impurităţilor. Programul în patru paşi pus la punct de cercetătorii NIVEA MEN (curăţare, bărbierit, aftershave, îngrijirea feţei) este menit să răspundă acestor necesităţi speciale.

  2. Ce este Q10?

   Q10 este coenzima proprie pielii care asigură celulelor necesarul energetic. Ritmul de viaţă modern, stresul şi factorii de mediu fac ca pielea să aibă nevoie de un aport suplimentar de Q10. Crema revitalizantă Q10 NIVEA MEN asigură pielii aceasta coenzimă esenţială şi ii permite astfel să se regenereze din interior.

  3. Am nevoie de produse pentru faţă diferite iarna, când temperaturile sunt mai scăzute?

   Temperaturile mai scăzute şi aerul cald din interior usucă mai repede pielea. Deoarece necesarul de hidratare este mai mare, iarna se recomandă creme mai bogate, care nu doar hidratează pielea, dar o şi ajută să reţină apa pentru mai mult timp. În plus, este necesar un factor de protecţie solară mai mic.

  4. De ce apar cearcăne şi pungi sub ochi? Este utilă o cremă pentru ochi?

   Cearcănele şi pungile de sub ochi pot fi cauzate de lipsa somnului sau de un regim de viaţă nesănătos. Micro-circulaţia în zona din jurul ochilor este foarte slabă, ceea ce poate duce la o eliminare lentă a reziduurilor metabolice. Lipsa somnului şi consumul de alcool pot determina asemenea perturbări, vizibile sub forma pungilor. Pentru a elimina substanţele pe care nu le pot asimila, arterele se măresc. Deoarece pielea de sub ochi este foarte subţire (circa 0,5 mm în comparaţie cu 2 mm în alte părţi), arterele din această zonă capăta o culoare întunecată.

   Aplicarea prin masaj a unei creme pentru ochi cu efect de împrospătare poate reduce vizibil cearcănele şi pungile de sub ochi.

 • WEBSITE

  1. De ce nu găsesc în cuprinsul site-ului produse de protecţie solară sau creme de corp?

   Site-ul NIVEA MEN cuprinde doar produsele dedicate bărbaţilor. Site-ul nostru  www.NIVEA.ro, cuprinde toate produsele pentru bărbaţi şi pentru femei.

  2. De ce nu pot să văd tot conţinutul site-ului? De ce primesc un mesaj ca este necesar un plug-in Flash?

   La fel ca majoritatea site-urilor contemporane, NIVEA MEN foloseşte tehnologia Macromedia Flash pentru o parte a conţinutului. Dacă nu ai instalată o versiune recenta de plug-in Flash, o poţi descărca gratuit la www.adobe.com.

  3. Nu pot vizualiza corect textele de pe ecran. Acestea apar fie distorsionate, fie în locul nepotrivit.

   Problemele de vizualizare a textului se pot datora unor setări de utilizator aplicate browser-ului (ex. mărimea corpului de literă poate fi prea mare) sau utilizezi un browser pentru care site-ul nu este optimizat. Pentru cele mai bune rezultate, recomandăm utilizarea următoarelor browsere şi versiuni: Internet Explorer 9.0 sau mai nou; Mozilla Firefox 12 sau mai nou; Safari 6 sau mai nou sau Chrome 19 sau mai nou.

  4. Site-ul NIVEA MEN foloseşte module cookies?

   NIVEA MEN foloseşte module cookies pe acest site pentru a facilita navigarea şi pentru a le permite utilizatorilor să-şi salveze setările şi preferinţele personale. Toate modulele cookies generate vor expira la şase luni după accesarea site-ului. Poţi limita plasarea de module cookies modificând setările browser-ului (vezi documentaţia acestuia).